2019年MPAcc考研英语二真题及解析(26-30题)

MPAcc 责任编辑:易雅莲 2019-07-24
摘要:希赛网MPAcc频道为大家分享2019年MPAcc考研英语二真题及解析),希望对大家复习MPAcc会计研究生考试有所帮助。

2019年考研英语二真题及解析(26-30题)

Section II Reading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A,B,C or D.Mark your answers on the ANSWER SHEET.(40 points)

Text 2

Forests give us shade, quiet and one of the larder callenges in the fight against climate change. Even as we humans count on forests to soak up a good share of the carbon dioxide we produce, we are threatening their ability to do so. The climate change we are hastening could one day leave us with forests that emit more carbon than they absorb.

Thankfully, there is a way out of this trap-but it involves striking a subtle balance. Helping forests flourish as valuable “carbon sinks” long into the future may require reducing their capacity to absorb carbon now. California is leading the way, as it does on so many climate efforts, in figuring out the details.

The state’s proposed Forest Carbon Plan aims to double efforts to thin out young trees and clear brush in parts of the forest. This temporarily lowers carbon-carrying capacity. But the remaining trees draw a greater share of the available moisture, so they grow and thrive, restoring the forest’s capacity to pull carbon from the air. Healthy trees are also better able to fend off insects. The landscape is rendered less easily burnable. Even in the event of a fine, fewer trees are consumed.

The need for such planning is increasingly urgent. Already, since 2010, drought and insects have killed over 100 million trees in California, most of them in 2016 alone, and wildfires have burned hundreds of thousands of acres.

California plans to treat 35,000 acres of forest a year by 2020, and 60,000 by 2030- financed from the proceeds of the state’s emissions- permit auctions. That’s only a small share of the total acreage that could benefit, about half a million acres in all, so it will be vital to prioritize areas at greatest risk of fire or drought.

The strategy also aims to ensure that carbon in woody material removed from the forests is locked away in the form of solid lumber or burned as biofuel in vehicles that would otherwise run on fossil fuels. New research on transportation biofuels is already under way.

State governments are well accustomed to managing forests, but traditionally they’ve focused on wildlife, watersheds and opportunities for recreation. Only recently have they come to see the vital part forests will have to play in storing carbon. California’s plan, which is expected to be finalized by the governor next year, should serve as a model.

26. By saying “one of the harder challenges,” the author implies that _______.

A. global climate change may get out of control

B. people may misunderstand global warming

C. extreme weather conditions may arise

D. forests may become a potential threat

27. To maintain forests as valuable “carbon sinks,” we may need to _______.

A. preserve the diversity of species in them

B. accelerate the growth of young trees

C. strike a balance among different plants

D. lower their present carbon-absorbing capacity

28. California’s Forest Carbon Plan endeavors to _______.

A. cultivate more drought-resistant trees

B. reduce the density of some of its forests

C. find more effective ways to kill insects

D. restore its forests quickly after wildfires

29. What is essential to California’s plan according to Paragraph 5?

A.To handle the areas in serious danger first.

B.To carry it out before the year of 2020.

C.To perfect the emissions-permit auctions.

D.To obtain enough financial support.

30. The author’s attitude to California’s plan can best be described as _______.

A. ambiguous

B. tolerant

C. supportive

D. cautious

26-30参考答案及解析:

26.【答案】[D]  forests may become a potential threat

【解析】根据题干By saying “one of the harder challenges,” the author implies that _______.定位到原文第一段第一句,但是我们发现第一段只提到了one of the harder challenges,而没有给出harder challenges指什么,也就是没有给出本题的答案,因此我们需要看第一句后面的句子。第一句是中心句,后面的句子是对第一句进行阐述,根据后面的句子的阐述,我们可知尽管我们人类依靠森林来吸收大量的二氧化碳,但是我们造成的气候变化将会使我们的森林最终会释放的碳比吸收的碳还要多。也就是D选项所说的森林可能会成为潜在的威胁。因此答案为D选项。

27.【答案】[D]  lower their present carbon-absorbing capacity

【解析】根据题干 To maintain forests as valuable “carbon sinks,” we may need to _______.定位到原文第二段第二句Helping forests flourish as valuable “carbon sinks” long into the future may require reducing their capacity to absorb carbon now. 其中may require 后面的内容就是题干问的内容。原文说为了使森林成为有价值的长期的碳汇,可能需要减少他们现在吸收碳的能力。浏览选项发现D选项 lower their present carbon-absorbing capacity 降低他们现在的碳吸收能力和原文一致,因此D 选项是正确选项。

28.【答案】[B]  reduce the density of some of its forests

【解析】根据题干 California’s Forest Carbon Plan endeavors to _______. 定位到原文三段第一句The state’s proposed Forest Carbon Plan aims to double efforts to thin out young trees and clear brush in parts of the forest.该句大意为森林碳计划的目的是大力减少小树并在森林的部分地方除掉灌木丛。B选项为减少他的森林的密度,因此B选项是正确选项。

29.【答案】[A]  To handle the areas in serious danger first

【解析】根据题干 What is essential to California’s plan according to Paragraph 5? 定位到原文第五段第二句  That’s only a small share of the total acreage that could benefit, about half a million acres in all, so it will be vital to prioritize areas at greatest risk of fire or drought第二句中的 so it will be vital to prioritize areas at greatest risk of fire or drought. 含义为:重要的是要优先考虑火灾和干旱风险大的地区,A选项意为首先处理处于有严重危险的地方,因此答案为A选项。

30.【答案】[C]  supportive

【解析】题干为 The author’s attitude to California’s plan can best be described as _______. 原文最后一句 California’s plan, which is expected to be finalized by the governor next year, should serve as a model.指出加利福尼亚的计划应该会起到模范作用,由此可知作者对加利福尼亚州计划的态度是支持的。浏览选项可知C选项supportive支持为正确答案。

相关推荐:

MPAcc历年联考真题及答案解析汇总

MPAcc考试相关问题咨询可拨打电话
400-111-9811

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

通关方案

  • 在线辅导
  • 高效学习
  • 2020年MPAcc网络直播课堂

    讲师:吴小七 价格:5980 元
    全面精讲,覆盖核心考点,网络直播课堂讲解,课后录播,高效备考。
    立即报名
  • 2020年管理类联考资料课堂

    讲师:吴小七 价格:5980 元
    全面精讲,覆盖核心考点,网络直播课堂讲解,课后录播,高效备考。
    立即报名