希赛学历中心手机版

希赛学历中心公众号

希赛学历 > 远程教育 > 习题练习 > 2021年7月网络教育统考大学英语B阅读理解模拟题试卷10

2021年7月网络教育统考大学英语B阅读理解模拟题试卷10

责任编辑:王娟 发布日期:2021年06月22日 来源:希赛学历

【摘要】本文是2021年7月网络教育统考大学英语B阅读理解模拟题卷10,参加2021年7月网络教育统考的学生可以多做做题目,并通过本卷考生可了解网络教育统考试题题型及结构,也可用于考生备考使用。

网络教育统考一般都需要考计算机应用基础、 大学英语等科目,其中大学英语考试分很多题型,比如交际英语、阅读理解、词汇与语法、完型填空等等,现在我们提供大学英语B阅读理解的模拟试卷,英语算是统考中比较难的科目了,学生们可以根据题目进行复习,多做题目,争取一次通过统考。

2021年7月网络教育统考大学英语B阅读理解模拟题试卷10

46、Herman had worked for the bank of Ruritania for ten years and was still only a clerk. He was not satisfied with the position and wanted to find something better. Yet he did not want to lose his position in bank before he had got another one, so he prepared a letter about himself, with the words "HELP! I AM A PRISONER OF THE BANK OF RURITANIA!" in big letters across the top. Then he sent it to several other banks, asking them for a job.

A few days later, one of these letters came into the hands of Herman's boss at the bank; someone had given it to him at a party. The next morning, Herman's boss asked him to come into his room and said, "Herman, I have some very good news for you. The bank of Ruritania is setting you free!"

1)、Herman was not happy because he was in prison in the bank.

A.TB.F

答案:B

2)、Herman did not want to leave the Bank of Ruritania immediately because he had not found a better job yet.

A.TB.F

答案:A

3)、He wished some other bank to give him a better job.

A.TB.F

答案:A

4)、A few days later, Herman's boss found one of these letters in his office.

A.TB.F

答案:B

5)、The boss asked Herman to come into his room as he decided to fire him.

A.TB.F

答案:A

47、To use it seems so natural to put up an umbrella to keep the water off when it rains. But actually the umbrella was not invented as protection against rain. Its first use was as a shade against the sun!

Nobody knows who first invented it, but the umbrella was used in very ancient times. Probably the first to use it were the Chinese, way back in the eleventh century B. C..

We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade. And there was a strange thing connected with its use: it became a symbol of honor and authority. In the Far East in ancient times the umbrella was allowed to be used only by royalty or by those in high office.

In Europe, the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade. And the umbrella was in common use in ancient Greece. But it is believed that the first persons in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans.

During the Middle Ages, the use of the umbrellas practically disappeared. Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century. And again it was considered a symbol of power and authority. By 1680, the umbrella appeared in France, and later on in England.

By the eighteenth century, the umbrella was used against rain throughout most of Europe. Umbrellas have not changed much in style during all this time, though they have become much lighter in weight. It wasn't until the twentieth century that women's umbrellas began to be made, in a whole variety of colors.

1)、According to this passage, the umbrellas was probably first invented in ancient China.

A.TB.F

答案:A

2)、In Europe the Greeks were the first to use the umbrella as protection against the rain.

A.TB.F

答案:B

3)、A strange feature of the umbrella's use is that it was used as a symbol of honor and power.

A.TB.F

答案:A

4)、In Europe, the umbrella was first used against the rain in Greece.

A.TB.F

答案:B

5)、This passage talks mainly about the history and use of the umbrella.

A.TB.F

答案:A

48、Good children must be good students at school. They should work hard at all subjects and do what is given to them on time. They should develop the ability to care for themselves, to try not to depend too much on their parents, to think independently and to work in a planned way. They ought to respect teachers, have a cooperative attitude towards schoolmates and always be ready to help others.

At home, good children should be tidy and hard working. Besides schoolwork they should help their parents with housework and be always ready to show respect and gratitude to their parents whenever their parents do something for them. They should also be very considerate towards their entire family. They ought to please their family with something that makes them happy and feel good instead of upsetting them with their personal worries. When it is absolutely necessary to talk to their parents about their personal problems, they should talk nicely and calmly, getting ready to take advice from their parents since they are much more experienced in life. If any disagreement occurs, good children should try to iron out (解决、消除) the disagreement by listening to the parents' opinions. They never take it for granted that they are always in the right. On the contrary, good children learn quickly by listening to others.

1)、The most suitable title for this passage would be that What Good Children Should Be.

A.TB.F

答案:A

2)、One important ability good children are supposed to develop is to think independently.

A.TB.F

答案:A

3)、Good children should never talk about their personal worries.

A.TB.F

答案:B

4)、When there is a disagreement between parents and children, good children should talk nicely.

A.TB.F

答案:B

5)、In the last paragraph, the sentence "They never take it for granted that they are always in the right" means they never think that they are always right.

A.TB.F

答案:A

49、Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

1)、What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

D.Shy people think they are different from others.

答案:B

2)、According to the writer, self-awareness is __________.

A.a good quality

B.the cause of unhappiness

C.harmful to people

D.a weak point of shy people

答案:A

3)、That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

A.good

B.unreal

C.very reasonable

D.harmful

答案:D

4)、Which of the following statements is true, according to the passage? _________

A.Shyness helps us to develop our potential

B.Shyness enables us to understand ourselves better

C.Shyness can block our chances for a rich life

D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

答案:C

5)、It can be inferred from the passage that shy people ________.

A.should find more of their weakness

B.should understand themselves in the right way

C.had better ignore their weakness

D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

答案:B

50、One day a bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot. "Go to see the doctor," said his wife. "No, "he said. "I'll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I'll ask him about my foot. If I go to see him, I'll have to pay him."

On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.

"You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it," said the doctor.

He took out a piece of paper and wrote on it. "Buy this and put it on the foot before you go to bed every night," he said.

"Thank you," said the bookseller. "And now, sir, here are your books."

"How much?" said the doctor.

"Two pounds."

"Good," said the doctor. "I shall not have to pay you anything."

"Why?" asked the bookseller.

"I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didn't I?"

1)、What happened to the bookseller one day?

A.He lost a box of books.

B.His foot was wounded by a box of books.

C.He lent the doctor a box of books.

D.He sold out all his books.

答案:B

2)、The bookseller's wife asked him ______.

A.to go out for some medicine

B.to send somebody for a doctor

C.to go to see the doctor

D.to wait for the doctor to come

答案:C

3)、The bookseller didn't take his wife's advice because ______.

A.he was afraid of the doctor

B.he didn't like to take medicine

C.he couldn't walk by himself

D.he didn't want to pay the doctor

答案:D

4)、The doctor paid ______ for the books.

A.one pound

B.two pounds

C.nothing

D.something

答案:C

5)、The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.

A.more

B.less

C.the same amount of

D.no

答案:A

热点推荐:

new-w.png2021年6月网络教育统考工作安排

网络教育统考模拟题及参考答案大汇总hot-w.png

2021年网络教育备考复习指南专题

网络教育统考英语机考注意事项有哪些?hot-w.png

网络教育统考计算机应用基础机考要注意什么?

圆梦大学,解决学历痛点,国家正规学历,学信网可查,网络教育学历提升在线咨询>>

更多内容请扫码关注 学赛网官方微信 (或微信搜索“xuesaizikao”)

扫码下载app 点击下载

【原创声明】本文内容系希赛学历原创,任何单位或个人未经本站书面授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。否则,希赛学历将依法追究其法律责任。

在线测评,看看你适合什么学历提升方式?

1、您目前的学历?

2、您的年龄段?

3、您为什么提升学历?

4、您所在的地区是?

手机号码: