Christmas Gift
Mary didn't know what to send to her grandparents for Christmas. It was always hard to choose a good Christmas present for them. They didn't need much, and it was hard for her to be creative every year.
One year, she sent them a big wooden elephant. It sat on the counter for a year, but then it disappeared, probably into a closet somewhere. Another year, she made handmade soaps with nice smells, but they probably weren't any better than store-bought soaps. Last year, she sent lots of nice pictures of herself in frames, but grandparents’ house was small, and they couldn't hang up very many.
This year, she decided on fruit. She lived where it was warm and there was lots of nice fruit. Her grandparents lived up north, where it was colder and they couldn't get fresh fruit all year, or at least not oranges and grapefruit. Fresh fruit was healthy for her grandparents, too.
Mary went to a fruit store and sampled the red oranges. She really liked them and bought a kilogram. Then she tried three kinds of grapefruit. The white ones were sour. The star grapefruit were interesting, but the dark red grapefruit were great. So she got a kilogram.
Mary carefully packed the fruit in a box to keep them safe and dry in case one got smashed and its juice got everywhere. Then she wrote the address on the box and mailed it from the store. She felt happy with what she bought.
A few days later, Mary got a phone call from her grandparents, thanking her for the lovely fruit. They said it was a healthy, tasty, and very thoughtful gift. Mary had never felt so good before.
1.Mary was troubled because she________.
2.What did Mary send her grandparents last year?
3.In selecting the gifts, Mary was________.
4.Which of the following did Mary buy for her grandparents this year?
5.Mary's grandparents________.
问题1选项
A.had no idea for a holiday gift
B.was not creative in her work
C.could not afford Christmas gifts
D.found her grandma hard to please
问题2选项
A.A wooden elephant.
B.Handmade soaps.
C.Her own pictures.
D.A store-bought closet.
问题3选项
A.excited
B.impatient
C.exhausted
D.thoughtful
问题4选项
A.Yellow oranges.
B.Dark red grapefruit.
C.White grapefruit.
D.Star grapefruit.
问题5选项
A.loved her gift
B.sent her a card
C.wrote her a letter
D.put her gift away
第1题:A
第2题:C
第3题:D
第4题:B
第5题:A
第1题:
【文章大意】圣诞礼物
玛丽不知道圣诞节要送什么给她的祖父母。总是很难为他们挑选一份好的圣诞礼物。他们不需要太多,每年都有创意对她而言很难。
一年,她送给他们一头大木象。它在柜台上放了一年,然后消失了,可能是在某个地方的壁橱里。又一年,她制作了手工香皂,但它们可能并不比商店买的香皂好。去年,她发了很多相框里的自己漂亮的照片,但爷爷奶奶家很小,挂不了多少。
今年,她决定买水果。她住在温暖的地方,那里有很多好吃的水果。她的祖父母住在北方,那里比较冷,他们一年四季都吃不到新鲜水果,至少没有橙子和葡萄柚。新鲜水果对她的祖父母来说也很健康。
玛丽去了一家水果店,试吃了红橙。她真的很喜欢它们,买了一公斤。然后她尝试了三种柚子。白色的是酸的。星型葡萄柚很有趣,但深红色的葡萄柚很棒,所以她买了一公斤。
玛丽小心翼翼地把水果装进一个盒子里,以保证它们的安全和干燥,以防万一被砸烂,汁液到处都是。然后她在盒子上写下地址,然后从商店邮寄出去。她对自己买的东西感到满意。
几天后,玛丽接到祖父母的电话,感谢她送来的可爱水果。他们说这是一份健康、美味且非常体贴的礼物。玛丽以前从未感觉如此好过。
【原文考查】事实细节题
【选项释义】
玛丽很困扰,因为她________。
A.不知道送什么节日礼物
B.工作没有创造性
C.买不起圣诞礼物
D.很难让祖母开心
【解题思路】根据第一段第一句和第二句"Mary didn't know what to send to her grandparents for Christmas. It was always hard to choose a good Christmas present for them."Mary不知道给她的祖父母送什么作为圣诞礼物,为他们挑选一件好的圣诞礼物总是很困难。故本题选A。
【干扰项排除】B选项与原文内容不符,C、D选项文中未提及。
第2题:
【原文考查】事实细节题
【选项释义】
玛丽去年给她的祖父母送了什么?
A.一只木象
B.手工皂
C.她自己的照片
D.超市买的壁橱
【解题思路】根据关键词“last year”定位到第二段最后一句"Last year, she sent lots of nice pictures of herself in frames, but grandparents’ house was small, and they couldn't hang up very many. "由原文可知Mary去年送的礼物是她自己的一些照片。故本题选C。
【干扰项排除】A、B选项只提到是某年送的礼物,并非去年。D选项文中未提及。
第3题:
【原文考查】推理判断题
【选项释义】
在挑选礼物时,玛丽是________。
A.兴奋的
B.不耐烦的
C.精疲力尽的
D.考虑周到的
【解题思路】根据第三段"Her grandparents lived up north, where it was colder and they couldn't get fresh fruit all year, or at least not oranges and grapefruit. Fresh fruit was healthy for her grandparents, too."可知,玛丽在买礼物时,考虑到祖父母住在北方,气候较冷,全年吃不到新鲜的水果。所以买了水果送他们。由此可以判断出玛丽选礼物时是考虑周到的。故本题选D。
【干扰项排除】
第4题:
【原文考查】事实细节题
【选项释义】
玛丽今年为她的祖父母买了以下哪个?
A.黄橙
B.深红葡萄柚
C.白葡萄柚
D.星型葡萄柚
【解题思路】根据第四段"Mary went to a fruit store and sampled the red oranges. She really liked them and bought a kilogram. Then she tried three kinds of grapefruit. The white ones were sour. The star grapefruit were interesting, but the dark red grapefruit were great. So she got a kilogram."Mary买了一些红橙,选项A排除,然后试了三种柚子,白色的很酸,星型的很有趣,但是深红色的很不错,所以她买了一斤。关键词“but”,所以选项B正确。故本题选B。
【干扰项排除】A、C、D与原文内容不符。
第5题:
【原文考查】推理判断题
【选项释义】
玛丽的祖父母________。
A.喜欢她的礼物
B.送给她一张卡片
C.写给她一封信
D.把她的礼物放好
【解题思路】根据最后一段"A few days later, Mary got a phone call from her grandparents, thanking her for the lovely fruit. They said it was a healthy, tasty, and very thoughtful gift. Mary had never felt so good before."可知,祖父母打电话过来告诉Mary说很喜欢她送的礼物。故本题选A。
【干扰项排除】B、C、D选项文中未提及。