In the business world today, Coca-Cola, a little more than a century old itself, stands out as the most successful product in the history of commerce. People on every continent, in almost every country of the world, are familiar with the name and taste of this world-famous soft drink.
Coca-Cola was born in Atlanta on May 8, 1886, when Dr. John Styth Pemberton produced the syrup, a pharmacist named, according to legend, in a brass pot in his backyard. When, by accident or design, carbonated water was added to the syrup, it produced a drink that was declared “delicious and refreshing.”
The trademark “Coca-Cola” was registered in the U.S. Patent Office on January 31, 1893. Through clever advertising the demand for the product grew by leaps and bounds. One great leap forward came in 1894, when Joseph Biedenharn of Vicksburg, Mississippi, impressed with the demand for the drink at his soda fountain, installed bottling machinery and began to sell cases of Coca-Cola to plantations and lumber camps up and down the Mississippi River. Today, the Coca-Cola bottling system is the largest, most widespread production and distribution, net-work in the world. In 1916 the uniquely shaped bottle, designed by a glass company in Terre Haute, Indiana, was developed to protect Coca-Cola from imitations.
In the 1920s Coca-Cola pioneered in producing “six-packs,” cardboard cartons that held six bottles of the drink. In 1929 a distinctively shaped fountain glass became standard and helped to advertise the popularity of the drink.
The international growth of Coca-Cola began in 1900, when a son of the company’s founder took a jug of syrup with him on a vacation to England. The same year Coca-Cola traveled to Cuba and Puerto Rico, where bottling operations soon began, as they did in Panama, the Philippines, and Guam. The first bottling company on the European continent began operation in France in 1920.
Coca-Cola and the Olympics began their association in the summer of 1928, when an American freighter arrived in Amsterdam carrying the United States Olympic team and 1 000 cases of Coca-Cola. Forty thousand spectators filled the stadium to witness two firsts: the first lighting of the Olympic flame and the first sale of Coke at an Olympiad.
Many people outside the United States had their first taste of Coca-Cola during World War Ⅱ, when 64 bottling plants were shipped abroad (the first being in Algiers) to provide more than 5 billion bottles of Coke for American service personnel in Europe and the Pacific. In the next 20 years the number of countries with bottling operations nearly doubled.
The worldwide appeal of Coca-Cola was dramatically displayed in 1971, when young people from around the world gathered on a hilltop in Italy to sing “I’d like to buy the world a Coke”—presenting a unifying global spirit.
In 1976 the well-known advertising slogan “The Pause That Refreshes” (which first appeared in THE SATURDAY EVENING POST in 1929) was joined by a new slogan: “Coke Adds Life.” A few years later “Have a Coke and a Smile” was added, and in 1982 the theme “Coke is it!” was launched around the world, followed by “Can’t Beat the Feeling” in the late 1980s, and “Can’t Beat the Real Thing” in the early 1990s.
“The Pause That Refreshes” has come a long way in 109 years.
1. What did Dr. John Styth Pemberton do before he made the “delicious and refreshing” drink?
2. The demand for the product grew ______ through clever advertising.
3. Which of the following is NOT true?
4. When did the number of countries with bottling operations nearly double?
5. Which of the following slogans did not make their first appearance in the 1980’s?
问题1选项
A.He was a soft-drink dealer.
B.He was an alcohol dealer.
C.He was a physician.
D.He was a pharmaceutical chemist.
问题2选项
A.very rapidly
B.steadily
C.slowly
D.unsteadily
问题3选项
A.Each cardboard carton can hold six bottles of the drink.
B.The growth of Coca-Cola began in 1900.
C.In France, the first bottling company on the European continent began operation.
D.The Olympics and Coca-Cola associated with each other in the summer of 1928.
问题4选项
A.1920’s.
B.1940’s.
C.1960’s.
D.1980’s.
问题5选项
A.“Coke is it!”
B.“Coke Adds Life.”
C.“Can’t Beat the Feeling.”
D.“Have a Coke and a Smile.”
第1题:D
第2题:A
第3题:B
第4题:C
第5题:B
第1题:
【选项释义】
What did Dr. John Styth Pemberton do before he made the “delicious and refreshing” drink? 约翰•斯蒂斯•彭伯顿博士在制作这种“美味又清爽”的饮料之前是做什么的?
A. He was a soft-drink dealer. A. 他是一个软饮料经销商。
B. He was an alcohol dealer. B. 他是一个酒商。
C. He was a physician. C. 他是一个医生。
D. He was a pharmaceutical chemist. D. 他是一个药物化学家。
【考查点】细节事实题。
【解题思路】根据题干关键词John Styth Pemberton可以定位到文章第二段第一句“Coca-Cola was born in Atlanta on May 8, 1886, when Dr. John Styth Pemberton produced the syrup, a pharmacist named, according to legend, in a brass pot in his backyard.(可口可乐于1886年5月8日在亚特兰大诞生,当时约翰•斯蒂斯•彭伯顿博士在他后院的一个铜壶里制作了这种糖浆,据说,他是一位药剂师。)”,由此可知,当时约翰•斯蒂斯•彭伯顿博士是一名药剂师。因此D选项“他是一个药物化学家。”正确。
【干扰项排除】
A选项“他是一个软饮料经销商”、B选项“他是一个酒商。”和C选项“他是一个医生。”均与原文内容不符,属于曲解原文。
第2题:
【选项释义】
The demand for the product grew ______ through clever advertising. 通过巧妙的广告,这种产品的需求______增长了。
A. very rapidly A. 非常迅速地
B. steadily B. 稳定地
C. slowly C. 缓慢地
D. unsteadily D. 不稳定地
【考查点】细节事实题。
【解题思路】根据题干关键词demand for the product可以定位到文章第三段第二句“Through clever advertising the demand for the product grew by leaps and bounds.(通过巧妙的广告,这种产品的需求突飞猛进。)”,由此可知,广告使得对可乐的需求猛增。因此A选项“非常迅速地”正确。
【干扰项排除】
B选项“稳定地”、C选项“缓慢地”和D选项“不稳定地”均与原文内容不符,属于曲解原文。
第3题:
【选项释义】
Which of the following is NOT true? 下列哪项是不正确的?
A. Each cardboard carton can hold six bottles of the drink. A. 每个纸板箱可以装六瓶饮料。
B. The growth of Coca-Cola began in 1900. B. 可口可乐的发展始于1900年。
C. In France, the first bottling company on the European continent began operation. C. 在法国,欧洲大陆上第一家装瓶公司开始运营。
D. The Olympics and Coca-Cola associated with each other in the summer of 1928. D. 1928年夏天,奥运会和可口可乐结缘。
【考查点】细节事实题。
【解题思路】根据文章第五段第一句“The international growth of Coca-Cola began in 1900(可口可乐的国际发展始于1900年)”可知,文中说的是可口可乐的全球性发展始于1900年,而不是1900年才开始发展的,因此B选项“可口可乐的发展始于1900年。”与原文内容不符,符合题意。
【干扰项排除】
A选项“每个纸板箱可以装六瓶这种饮料。”,根据文章第四段第一句“In the 1920s Coca-Cola pioneered in producing ‘six-packs,’ cardboard cartons that held six bottles of the drink.(20世纪20年代,可口可乐率先生产了‘六瓶装’,一种可以装六瓶饮料的纸板箱。)”可知,每个纸板箱是可以装六瓶饮料的,与原文内容相符,属于反向干扰;
C选项“在法国,欧洲大陆上第一家装瓶公司开始运营”,根据文章第五段最后一句“The first bottling company on the European continent began operation in France in 1920.(欧洲大陆上第一家装瓶公司于1920年在法国开始运营。)”可知,欧洲大陆上第一家装瓶公司是在法国开始运营,与原文内容相符,属于反向干扰;
D选项“1928年夏天,奥运会和可口可乐结缘。”,根据文章第六段第一句“Coca-Cola and the Olympics began their association in the summer of 1928(可口可乐和奥运会的渊源始于1928年夏天)”可知,可口可乐与奥运会于1928年夏天开始结缘,与原文内容相符,属于反向干扰。
第4题:
【选项释义】
When did the number of countries with bottling operations nearly double? 什么时候拥有装瓶业务的国家数量几乎翻了一番?
A. 1920’s. A. 20世纪20年代。
B. 1940’s. B. 20世纪40年代。
C. 1960’s. C. 20世纪60年代。
D. 1980’s. D. 20世纪80年代。
【考查点】推理判断题。
【解题思路】根据题干关键词the number of countries with bottling operations可以定位到文章第七段最后一句“In the next 20 years the number of countries with bottling operations nearly doubled.(在接下来的20年,拥有装瓶业务的国家数量几乎翻了一番。)”,结合前一句提到“Many people outside the United States had their first taste of Coca-Cola during World War Ⅱ(许多美国以外的人第一次尝到可口可乐是在第二次世界大战期间)”可知,是在第二次世界大战后的20年拥有装瓶业务的国家数量几乎翻了一番,而根据我们的常识可知第二次世界大战是结束于1945年(20世纪40年代),那么往后20年就是20世纪60年代,说明拥有装瓶业务的国家数量是在20世纪60年代几乎翻了一番。因此C选项“20世纪60年代。”正确。
【干扰项排除】
A选项“20世纪20年代。”、B选项“20世纪40年代。”和D选项“20世纪80年代。”均与原文内容不符,属于曲解原文。
第5题:
【选项释义】
Which of the following slogans did not make their first appearance in the 1980’s? 以下哪一个口号不是在20世纪80年代首次出现的?
A. “Coke is it!” A. “可乐就是它!”
B. “Coke Adds Life.” B. “可乐增添生活色彩。”
C. “Can’t Beat the Feeling.” C. “无法击败这种感觉。”
D. “Have a Coke and a Smile.” D. “喝杯可乐,笑一笑。”
【考查点】细节事实题。
【解题思路】根据题干关键词slogans可以定位到文章倒数第二段第一句“In 1976 the well-known advertising slogan ‘The Pause That Refreshes’ was joined by a new slogan: ‘Coke Adds Life.’(1976年,著名的广告口号‘暂停一下,焕发活力’被一个新口号‘可乐增添生活色彩’所取代。)”,由此可知,“Coke Adds Life”这个广告语是出现在20世纪70年代而不是20世纪80年代,因此B选项正确。
【干扰项排除】
A选项“可乐就是它!”、C选项“无法击败这种感觉。”和D选项“喝杯可乐,笑一笑。”,根据文章倒数第二段最后一句“A few years later ‘Have a Coke and a Smile’ was added, and in 1982 the theme ‘Coke is it!’ was launched around the world, followed by ‘Can’t Beat the Feeling’ in the late 1980s(几年后增加了‘喝杯可乐,笑一笑’,1982年在全球范围内推出了‘可乐就是它!’的广告语,随后在20世纪80年代末推出了‘无法击败这种感觉’)”可知,这几条广告语都是在20世纪80年代推出的,属于反向干扰。