Jogging has become the most popular individual sport in America. Many theories, even some mystical ones, have been advanced to explain the popularity of jogging. The plain truth is that jogging is a cheap, quick and efficient way to maintain (or achieve) physical fitness.
The most useful sort of exercise is exercise that develops the heart, lungs, and circulatory systems. If these systems are fit, the body is ready for almost any sport and for almost any sudden demand made by work or emergencies. One can train more specifically, as by developing strength for weight lifting or the ability to run straight ahead for short distances with great powers in football, but running trains your heart and lungs to deliver oxygen more efficiently to all parts of your body. It is worth noting that this sort of exercise is the only kind that can reduce heart disease, the number one cause of death in America.
Only one sort of equipment is needed—a good pair of shoes. Physicians advise beginning joggers not to run in a tennis or gym shoe. Many design advances have been made in only the last several years that make an excellent running shoe indispensable if a runner wishes to develop as quickly as possible, with as little chance of injury as possible. A good running shoe will have a soft pad for absorbing shock, as well as a slightly built-up heel and a full heel cup that will give the knee and ankle more stability. A wise investment in good shoes will prevent blisters and the foot, ankle and knee injuries and will also enable the wearer to run on paved or soft surfaces.
No other special equipment is needed; you can jog in any clothing, you desire, even your street clothes. Many joggers wear expensive, flashy warm-up suits, but just as many wear a simple pair of gym shoes and T-shirt; in fact, many people just jog in last year's clothes. In cold weather, several layers of clothing are better than one heavy sweater or coat. If joggers are wearing several layers of clothing, they can add or subtract layers as conditions change.
It takes surprisingly little time to develop the ability to run. The American Jogging Association has a twelve-week program designed to move form a fifteen-minute walk (which almost anyone can manage who is in reasonable health) to a thirty-minute run. A measure of common sense, a physical examination, and a planned schedule are all it takes.
1.They main purpose of this passage is to ( ).
2.The most useful kind of exercise is exercise that ( ).
3.We can conclude from this passage that ( ).
4.The author's tone ( ).
5.As used in this passage, the word “mystical” means( ).
问题1选项
A.discuss jogging as a physical fitness program
B.describe the type of clothing needed for jogging
C.provide scientific evidence of the benefits of jogging
D.distinguish between jogging as a "common sense" fitness program and a cult (崇拜)movement
问题2选项
A.trains the body for weight lifting
B.enables a person to run straight ahead for Short distances with great power
C.is both beneficial and inexpensive
D.develops the heart, lungs, and circulatory systems
问题3选项
A.because of jogging, heart disease is no longer an American problem
B.jogging can be harmful if the runner is not properly prepared
C.warm-up suits are preferable to gym shoes and T-shirts
D.jogging is bad for the ankles and knees
问题4选项
A.skeptical
B.aggressive
C.approving
D.purely objective
问题5选项
A.awesome
B.horrifying
C.a spiritual discipline
D.vicious
第1题:A
第2题:D
第3题:B
第4题:C
第5题:C
第1题:
【选项释义】
They main purpose of this passage is to ( ). 这篇文章的主要目的是( )。
A. discuss jogging as a physical fitness program A. 讨论慢跑作为一种健身计划
B. describe the type of clothing needed for jogging B. 描述慢跑所需的衣服类型
C. provide scientific evidence of the benefits of jogging C. 提供科学证据证明慢跑的好处
D. distinguish between jogging as a “common sense” fitness program and a cult(崇拜)movement D. 辨别慢跑是一种“常识”型健身项目还是一种崇拜运动
【考查点】写作意图题。
【解题思路】文章首段尾句指出“显而易见的事实是,慢跑是一种廉价、快速、有效的保持身体健康的方法”,之后分别讨论了跑步鞋、着装、跑步能力,因此A选项“讨论慢跑作为一种健身计划”正确。
【干扰项排除】
B、C选项均属于细节内容,不具概括性,属于以偏概全;
D选项“辨别慢跑是一种‘常识’型健身项目还是一种崇拜运动”未在文中体现,属于无中生有。
第2题:
【选项释义】
The most useful kind of exercise is exercise that ( ). 最有用的运动是( )。
A. trains the body for weight lifting A.举重训练身体
B. enables a person to run straight ahead for Short distances with great power B. 使一个人能够以巨大的力量在短距离中笔直向前跑
C. is both beneficial and inexpensive C. 既有益又便宜
D. develops the heart, lungs, and circulatory systems D. 增强心脏、肺和循环系统
【考查点】事实细节题。
【解题思路】根据选项关键词the heart, lungs, and circulatory systems定位文章第二段首句The most useful sort of exercise is exercise that develops the heart, lungs, and circulatory systems.(最有用的运动是增强心脏、肺和循环系统的运动)可知D选项“增强心脏、肺和循环系统”正确。
【干扰项排除】
A、B选项均属于文章第二段提到的“一个人可以进行更具体的训练”的内容,属于答非所问;
C选项“既有益又便宜”指的是慢跑,与题干无关,属于答非所问。
第3题:
【选项释义】
We can conclude from this passage that ( ). 从这篇文章中我们可以得出结论( )。
A. because of jogging, heart disease is no longer an American problem A. 因为慢跑,心脏病不再是美国人的问题
B. jogging can be harmful if the runner is not properly prepared B. 如果跑步者没有做好适当的准备,慢跑是有害的
C. warm-up suits are preferable to gym shoes and T-shirts C.比起运动鞋和T恤,热身服更好
D. jogging is bad for the ankles and knees D. 慢跑对脚踝和膝盖不好
【考查点】推理判断题。
【解题思路】根据文章第三段尾句A wise investment in good shoes will prevent blisters and the foot, ankle and knee injuries and will also enable the wearer to run on paved or soft surfaces.(买一双好鞋是明智的投资,它可以防止水泡,防止脚部、脚踝和膝盖受伤,还可以让穿着者在铺砌的或柔软的地面上跑步)可推知在慢跑前,准备一双好的跑鞋是十分有必要的,因为可以防止受伤,因此B选项“如果跑步者没有做好适当的准备,慢跑是有害的”正确。
【干扰项排除】
A选项“因为慢跑,心脏病不再是美国人的问题”,虽然文章在第二段中提到“值得注意的是,这种运动是唯一一种可以减少心脏病的运动,而心脏病是美国人的头号死因”,但并不能直接认定二者存在必然联系,属于过度判断;
C选项“比起运动鞋和T恤,热身服更好”,根据文章第四段中“你可以穿任何你想穿的衣服慢跑,甚至是你的街头服装”可知二者并没有存在对比关系,属于曲解原文;
D选项“慢跑对脚踝和膝盖不好”,根据文章第三段可知如果没有一双好的跑鞋,会导致脚踝或膝盖受伤,并不是慢跑本身带来的,属于曲解原文。
第4题:
【选项释义】
The author’s tone ( ). 作者的语气是( )。
A. skeptical A. 怀疑的
B. aggressive B. 咄咄逼人的
C. approving C. 赞同的
D. purely objective D. 纯粹客观的
【考查点】观点态度题。
【解题思路】文章通篇论述了慢跑的好处,如首段中的“慢跑是一种廉价、快速、有效的保持(或达到)身体健康的方法”以及第二段中的“跑步训练你的心脏和肺,使其更有效地向身体的各个部位输送氧气”。因此作者整篇的语气都是“赞同的”,因此C选项正确。
【干扰项排除】
A、B、D选项均未在文中体现,属于无中生有。
第5题:
【选项释义】
As used in this passage, the word “mystical” means ( ). 在这篇文章中,“mystical”这个词的意思是( )。
A. awesome A. 太棒了
B. horrifying B. 恐怖的
C. a spiritual discipline C. 一种精神训练
D. vicious D. 邪恶的
【考查点】词汇推断题。
【解题思路】根据题干关键词mystical定位文章首段第二句Many theories, even some mystical ones, have been advanced to explain the popularity of jogging.(人们提出了许多理论,甚至一些神秘的理论来解释慢跑的流行),mystical用于修饰“ones”(指代many theories),第一段主要指出慢跑这一运动项目广受欢迎,并有助于保持身体健康,综合4个选项来看,C选项“一种精神训练”最符合题意。
【干扰项排除】
A、B、D选项均未在文中体现,属于无中生有。