2014年考研英语一新题型

考研英语 责任编辑:胡陆 2019-09-20
摘要:考研英语真题是最好的复习资料,认真研读近十年的考研英语真题将会收到极大的成效,多做真题,反复做真题,仔细推敲真题。以下是为大家分享的2014年全国硕士研究生入学统一考试英语一真题。更多考研英语真题相关资讯,请关注希赛网英语频道。

Part B

Directions:

The following paragraphs are given in a wrong order. For Questions 41-45, you are required to reorganize into a coherent text by choosing from the list A-G and filling them into the numbered boxes .Paragraphs A and E have been correctly placed. Mark your answers on the ANSWER SHEET.(10 points)

[A] Some archaeological sites have always been easily observable—for example, the Parthenon in Athens, Greece; the pyramids of Giza in Egypt; and the megaliths of Stonehenge in southern England. But these sites are exceptions to the norm .Most archaeological sites have been located by means of careful searching, while many others have been discovered by accident. Olduvai Gorge, fell into its deep valley in 1911.Thousands of Aztec artifacts came to light during the digging of the Mexico City subway in the 1970s.

[B] In another case, American archaeologists Rene million and George Cowgill spent years systematically mapping the entire city of Teotihuacan in the valley of Mexico near what is now Mexico City .at its peak around AD 600, this city was one of the largest human settlements in the word. The researchers mapped not only the city’s vast and ornate ceremonial areas, but also hundreds of simpler apartment complexes where common people lived.

[C] How do archaeologists know where to find what they are looking for when there is nothing visible on the surface of the ground? Typically, they survey and sample (make test excavations on) large areas of terrain to determine where excavation will yield useful information. Surveys and test samples have also become important for understanding the larger landscapes that contain archaeological sites.

[D] Surveys can cover a single large settlement or entire landscapes. In one case, many researchers working around the ancient Maya city of Copán, Honduras, have located hundreds of small rural village and individual dwellings by using aerial photographs and by making surveys on foot. The resulting settlement maps show how the distribution and density of the rural population around the city changed dramatically between AD500 and 850, when Copán collapsed.

[E] To find their sites, archaeologists today rely heavily on systematic survey methods and a variety of high-technology tools and techniques. Airborne technologies, such as different types of radar and photographic equipment carried by airplanes or spacecraft, allow archaeologists to learn about what lies beneath the ground without digging. Aerial surveys locate general areas of interest or larger buried features, such as ancient buildings or fields.

[F] Most archaeological sites, however, are discovered by archaeologists who have set out to look for them. Such searches can take years. British archaeologist Howard Carter knew that the tomb of the Egyptian pharaoh Tutankhamen existed from information found in other sites. Carter sifted through rubble in the Valley of the King for seven years before he located the tomb in 1922. In the late 1800s British archaeologist Sir Arthur Eyan combed antique dealers’ stores in Athens, Greece. He was searching for thing engraved seals attributed to the ancient Mycenaean culture that dominated Greece from the 1400s to 1200s BC. Evas’s interpretations of those engravings eventually led them to find the Minoan palace at Knossos on the island of Crete, in 1900.

[G] Ground surveys allow archaeologists to pinpoint the places where digs will be successful. Most ground surveys involve a lot of walking, looking for surface clues such as small fragments of pottery. They often include a certain amounts of digging to test for buried materials at selected points across a landscape. Archaeologists also may locate buried remains by using such technologies as ground radar, magnetic-field recording, and metal detector. Archaeologists commonly use computers to map sites and the landscapes around sites. Two and three-dimensional maps are helpful tools in planning excavations, illustrating how sites look, and presenting the results of archaeological research.

41  --- A  --- 42. --- E  ---43  ---   44 ---   45

解析:本文选自发表于2003年The International History Project的文章,题目为Archeology.

41. 此题是首段,所以需要找寻综述性的段落。其中A和E选项是给出的,所以只需从余下选项进行选择。B选项中有another,所以不会是第一段。E选项中代词their没有指代对象。F中有however,也不会是第一段。因此,只留下C和D选项。在C选项最后一句提到survey和test sample也很重要。而在D选项开头就提到了survey,而且整段都是,由此可看出D是对C的分述。所以C是首段。

42. 此题排在A项之后,所以内容上应该是衔接的。A项主要谈论的是大部分考古地点是通过仔细搜寻之后找到的,而其他的很多是被偶然发现的,接着举了一些例子。接下来在看各段首句的时候,发现F项中提到大部分考古地点是被考古学家们特意寻找发现的,和A提到的偶然发现意思相反,所以F正确。

43. 此题排在E项之后。E选项最后一句提到天空的搜寻,而在G选项的开头提到地面搜寻,正好形成对应,所以为正确答案。

44. 此时,只留下B和D选项。其中B选项开头提到了in another case,所以前面一段一定要提到in one case, 而D选项中有in one case.所以,D选项在前。

45. 根据上面的分析,此题只能选B。

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,本网站提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

通关方案

  • 在线辅导
  • 高效学习
  • 通用考博英语冲刺班视频教程

    讲师:希赛网 价格:464 元
    全面精讲,覆盖核心考点,网络直播课堂讲解,课后录播,高效备考。
    立即报名
  • 全国医学统考考博英语真题讲解视频教程

    讲师:Ashley 价格:398.4 元
    全面精讲,覆盖核心考点,网络直播课堂讲解,课后录播,高效备考。
    立即报名